Orville Johnson, John Miller en Grant Dermody zijn drie heren van middelbare leeftijd die alledrie hun sporen als muzikant ruimschoots verdiend hebben, en die met zijn drieën bij elkaar zijn gaan zitten om gewoon eens lekker samen muziek te maken. De cd heet Deceiving Blues en is een mooi voorbeeld van de subtiele magie die er kan ontstaan als drie uitstekende muzikanten/zangers de muziek maken die ze zelf echt zien zitten.

Er wordt ontspannen gemusiceerd, en ontspannen maar ook intensief gezongen. En er wordt erg goed naar elkaar geluisterd en op elkaar gereageerd. Orville Johnson speelt mandoline, dobro en wasbord, John Miller is hier de meestergitarist en Grant Dermody speelt mondharmonica, en alledrie zingen ze solo en samen. Akoestische blues dus, en puur voor de lol gespeeld. En dat komt uitstekend over, moet ik zeggen. Knusblues in optima forma, waar je als luisteraar behaaglijk van kunt zitten genieten.

Over Grant Dermody hebben we het hier al eerder gehad, maar ook Orville Johnson heeft een tijdje geleden een fraaie solo-cd uitgebracht die bijna net zo mooi is. Johnson heeft een plezierige zangstem, maar ook de instrumentals op zijn Free Hand zijn heerlijk, terwijl hij toch ook doodgespeelde nummers als Somewhere speelt. In zijn handen wordt dat een heel mooi intiem nummer. Ook hier plezierige knusblues, of, zoals de Amerikanen dat zeggen, “feel-goodmusic”. Niet spectaculair, maar wel erg goed en geïnspireerd gespeeld.