shatter...

jude johnstone
- shatter

 

 

De muzikale loopbaan van Jude Johsntone zou je kunnen vergelijken met die van Carole King, die ook eerst een carriėre had als succesvol liedjesschrijfster voordat ze zich waagde aan het maken van een eigen album. Johnstone is inmiddels aan haar zesde album toe, en is bij het grote publiek nog steeds niet echt bekend, maar de grote namen weten haar nog steeds te vinden, want haar liedjes zijn als altijd buitengewoon sterk.

Shatter is haar meest gevarieerde album tot nu toe, met een paar ballades, waaronder het prachtige Your Side of the Bed, met piano- en vioolbegeleiding, het tegen de reggea aanhangende energieke Free Man, het bijna-gospelnummer Touchdown Jesus, en andere nummers met wat steviger arrangementen. Elk liedje krijgt het arrangement waarin het het beste tot zijn recht komt.

Johnstone is, eigenlijk net als Carole King, niet echt een geweldige zangeres, maar ze weet haar eigen liedjes wel met een zekere overtuigingskracht te brengen, en de arrangementen en de voortreffelijke band doen de rest. En uiteraard de meer dan uitstekende liedjes. Mooi plaatje, kortom.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine