De eerste tonen van het album See Your Face van Joanne Juskus zetten je even op een verkeerd been door de wat zweverige start. Als de piano invalt en de drums komen erbij hoeven we verder niet bang te zijn voor te veel zweverigheid. Met name de drummer zorgt ervoor dat we hier rustig van folkrock kunnen spreken. Dat komt ook door de stevige, zelfverzekerde manier waarop Juskus haar liedjes zingt. Dat staat als een huis.

Je kunt ook horen dat ze die liedjes met de piano geschreven heeft en niet met de gitaar. Daar klinken ze te stevig voor. Haar teksten zijn bovendien erg goed, met een aantal fraaie liefdesliedjes, maar bijvoorbeeld ook een liedje (Nothing) waarin de opluchting dat hij nou weg is sterk doorklinkt: “You left me with nothing and it feels so good”, en zo klinkt ze ook. De arrangementen zijn ook dik in orde, met onder meer fraaie in en door elkaar schuivende elektrische gitaren.

We hebben hier eigenlijk met een groeipareltje te maken, want niet alleen de arrangementen zitten vol verrassingen die je pas na een aantal keren draaien ten volle begint te waarderen, Juskeus weet ook tempowisselingen in te bouwen die tegelijkertijd verrassend en vanzelfsprekend zijn. Na een tijd begin je je pas te realiseren hoe knap het allemaal in elkaar steekt. En daar wordt het eigenlijk allemaal alleen nog maar mooier van.