Kate Campbell zingt op haar album Save The Day onder meer een duet met John Prine. Dat nummer, Looking for Jesus, is meteen een van de verrassendste en verfrissendste Jesusliedjes die ik in lange tijd gehoord heb. Het gaat namelijk over allerlei mensen die Jesus op de meest idiote plaatsen zoeken, waarbij het liedje duidelijk impliceert dat ze tamelijk verkeerd bezig zijn. John Prine is perfect op zijn plek in dit schitterende nummer.

De meeste liedjes werden geschreven door Campbell samen met Walt Aldridge, die verder ook een vrij grote rol speelt – hij produceerde het album en speelt gitaren, piano, bas en percussie en zingt tweede stem. Naast John Prine zingt ook Nanci Griffith mee, en ook verder heeft Campbell wat grote namen weten te strikken, als Spooner Oldham die even langskomt om piano te spelen of Dave Jacques die bast.

Naast het schitterende Looking for Jesus staan er meer juweeltjes op dit album – luister naar het door Campbell samen met Mark Narmore geschreven Everybody knows Elvis, dat een fraaie seculiere gospel wordt, of naar het rockende titelnummer, Save The Day, waarin de vraag gesteld wordt wat jij nodig hebt om je dag te redden, of om je goed te voelen – voor de een is dat een nieuwe auto, voor de ander een parkeerplaats, een kopje soep of superman? Zo weet ze heel beeldend met fraaie voorbeelden een statement te maken. Campbell schrijft teksten die grappig zijn maar die toch ook diepgang hebben en je aan het denken kunnen zetten.

De arrangementen variëren van rock naar kale bluegrass en van gospel naar stevige americana. Alles toegespitst op de teksten. Mooi. Een groeiplaatje.