kin

kin
- songs by mary karr & rodney crowell
- featuring norah jones, vince gill, lucinda williams, lee ann womack, rosanne cash, kris kristofferson, emmylou harris en rodney crowell

karr en crowell

 

Rodney Crowell draait al heel wat jaren mee in de countryscene als begenadigd singer/songwriter, hoewel ik hem als zanger nooit erg sterk heb gevonden. Als liedjesschrijver vond ik hem altijd wel geslaagd, en dat vonden veel collega's van hem ook, want er zijn behoorlijk wat liedjes van hem door anderen gecovered. Hij heeft in de loop van zijn carriėre samengewerkt met onder meer Emmylou Harris, Rosanne Cash (met haar was hij jaren getrouwd), Vince Gill en vele anderen.

Dit keer presenteert hij een speciaal project - een samenwerking met een literair schrijfster, Mary Karr, en dat levert een reeks indringende liedjes op over familie, oftewel Kin. Crowell is zo verstandig geweest om voor dit project om te beginnen een uitstekende band bij elkaar te halen en vervolgens een aantal gastzangers uit te nodigen, en dat werkt perfect, want Norah Jones, Lucinda Williams, Lee Ann Womack, Rosanne Cash, Vince Gill en Emmylou Harris brengen de liedjes tot op grote hoogten. Kris Kristoffersen krijgt, met zijn oude, versleten stem, dan ook nog eens de perfecte rol van oude vader toebedeeld die een goede raad uitspreekt. Mooi.

Alles bij elkaar stijgt dit album uit boven alles wat Crowell ooit gedaan heeft wat mij betreft, want dit is een mooi samenhangend album met ijzersterke liedjes met een verhaal, dat perfect uitgevoerd wordt door een absolute topbezetting aan zangers en zangeressen. Dit had hij eerder moeten bedenken. Een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine