In de muziek van Johann Sebastian Bach komen formele logica en spirituele sentimenten vaak mooi samen. Maar hoe blijft die muziek overeind als een hedendaagse generatie musici zich eraan waagt met nieuwe combinaties van muziekinstrumenten – kan Bach een muzikaal avontuur wel hebben?

Cellist Julius Berger, vibrafonist Andrey Pushkarev en marimbaspeler Pavel Beliav komen met een bijzonder antwoord, want de combinatie van hun instrumenten is al opmerkelijk, maar ze spelen ook nog eens Bachbewerkingen van Dimitri Shostakovich en Astor Piazzolla, naast originele composities van Bach.

De titel van de cd verwijst naar de hartslag – een constante kalme harstslag van zestig slagen per minuut en de muziek van Bach ontvouwt zich op de perfecte manier, volgens Julius Berger. Dan richt je je volgens hem naar binnen. De aanpak van dit trio levert in ieder geval een buitengewoon verrassende kijk op Bach op – vibrafoon en marimba die een orkestpartij spelen? En het pakt geweldig uit! Een subtiel muzikaal avontuur dat Bach misschien wel eens voor een groter publiek toegankelijk zou kunnen maken.

Luister hier naar een paar fragmenten:

preludium c-dur uit op 87 - shostakovich     
concerto d-moll bwv 1052 3 allegro - bach     
ave maria - c-dur- astor piazzolla