Claire Goldfarb heeft genoeg aan haar stem en haar cello om bloedstollend mooie muziek te maken die je onmogelijk in een vakje kunt stoppen – noem het experimentele folk, avant-garde, serieuze moderne klassieke muziek of zelfs jazzy wereldmuziek, het maakt allemaal niet uit, want Goldfarb laat je gewoon horen dat ze met haar cello werkelijk alle kanten op kan.

De muzikale avonturenreis Little Drops wordt verpakt in een fraai boekje waar een poster bij geleverd wordt waarop je een aantal schilderijen vindt van Tanja Mosblech, die bij de muziek horen. Persoonlijk vind ik dat deze muziek heel goed zonder kan, maar de schilderijen passen er wel mooi bij.

Lyrische stukken worden afgewisseld door ritmische stukken, en dan is er ineens een bijzonder opgewekt acapellastuk tussendoor waar ik heel blij van word, dat zorgt er bovendien voor dat de melancholieke kant van de cello in balans gehouden wordt. Je zegt tegenwoordig van muziek niet zo snel meer dat hij gewoon heel erg mooi is, maar hier ontkom ik daar bijna niet aan – dit album is gewoonweg adembenemend mooi.

Overigens – na de vijf composities die op het hoesje vermeld staan blijft het bijna een kwartier stil, maar dan volgt nog een toegift van bijna een half uur, dus zet vooral je cd-speler niet te snel uit, want dat extraatje is zeer de moeite waard.

Luister hier naar een paar fragmenten:

claire goldfarb - rouge     
claire goldfarb - ici     
claire goldfarb - jaune     
claire goldfarb - voilà