Samo Kutin woont in Ljubljana en bespeelt de draailier op een tamelijk ongewone manier – hij onderzoekt alle mogelijkheden van het instrument en zoekt daarmee de grenzen van de muzikale mogelijkheden duidelijk op. We kenden hem ook al van de ongewone folkband Širom waarin hij overigens nog heel wat meer instrumenten bespeelde.

Lee Patterson woont in Manchester en maakt experimentele muziekinstrumenten, waarmee hij geluiden produceert die op zijn zachtst gezegd ongewoon klinken.

Deze twee muzikale avonturiers hebben elkaar gevonden en samen een uniek album opgenomen waar ik met open mond naar heb zitten luisteren. In twee dagen tijd opgenomen in een studio in Ljubljana op 1 en 2 april 2019. Geluiden op de grens van muziek. Aftasten, wanneer zijn het geluiden die gewoon interessant of fascinerend zijn en wanneer wordt het muziek? Doe dat er nog toe als je merkt dat je geïntrigeerd zit te luisteren?

Muziek die je als luisteraar scherp houdt, daar hou ik wel van, en dat doet deze muziek zeker. Niet voor luie luisteraars.

Luister hier naar een paar fragmenten:

stirring the pot of fire     
the universal veil     
glass bridge