Shakespeare for Dreamers is een bijzonder album, met muziek die niet goed te classificeren valt – de basis lijkt klassieke muziek te zijn, maar soms klinkt het alsof je popliedjes hoort, en de minimal music van Michael Nyman is ook nooit ver weg, terwijl er af en toe zelfs vaudeville en jazz te horen zijn.

Cellist Nicola Segatta schrijft al jaren muziek voor theatervoorstellingen, en in 2010 kreeg hij het verzoek muziek te schrijven bij een paar teksten van Shakespeare voor een festival in Turijn. Dat sloeg aan, Segatta kreeg de smaak te pakken en hij componeerde meer muziek op meer teksten van Shakespeare, allemaal met zijn Piccola Orchestra Lumière in het achterhoofd, want die voeren het uit, samen met het Trio Broz, de cellisten Monika Leskovar en Giovanni Sollima en zangeres Adele Pardi.

Het resultaat is verbluffend – een luchtig en licht klinkend album dat desalniettemin vol zit met zeer geraffineerde arrangementen, verrassende wisselingen, ongewone combinaties van muziekinstrumenten, en een voller geluid dan je zou verwachten van de bezetting die aan het spelen is. Shakespeare for Dreamers is een album waar je gemakkelijk verslaafd aan kunt raken, want de muziek lijkt simpel, maar blijkt bij elke draaibeurt nog weer beter dan je toch al dacht. Een sublieme aanrader.

Luister hier naar een paar fragmenten: