Geneviève Laloy is een Franstalige Belgische zangeres die met Hirondelles (zwaluwen) een fraai gevarieerd album opnam voor homerecords.be, het Luikse platenlabel dat zich al een behoorlijke tijd aan de frontlinie van de moderne folk bevindt.

Laloy schreef alle liedjes zelf en liet zich door muziek uit verschillende windstreken inspireren. Er spelen wat topmuzikanten mee uit de homestal, zoals mondharmonicavirtuoos Thierry Crommen en accordeonist Didier Laloy. Didier is een neef van Geneviève, net als saxofonist en multi-instrumentalist Philippe Laloy, die hier ook verantwoordelijk is voor de arrangementen.

Moderne folk, maar met jazzy elementen (onder meer heel mooi saxofoonwerk van Philippe) en vaak leunend tegen het Franse chanson. Liedjes met inhoud dus. Vrolijke liedjes, maar ook melancholieke, intieme liedjes. Mooie arrangementen ook, toegespitst op het liedje – zo wordt L’été bijvoorbeeld een heerlijk huppelend zomernummertje, om vrolijk van te worden, terwijl Les Rêves de Leonor begint met prachtig zwaarmoedig cellospel, waar de zang wat lichtvoetig tegenspel bij biedt en de sax mooi klaagt.

En dat zijn maar twee voorbeelden, uit een mooi evenwichtig en gevarieerd album. Al met al is Hirondelles een zeer mooi groeiplaatje.