In de bespreking van zijn debuutalbum schreven we al dat de Belgische blinde zigeunerviolist Tcha Limberger iemand was om te blijven volgen. Op zijn tweede album is het orkest teruggebracht tot een trio, en Limberger blijft ook hier dicht bij de traditie. Toch is ook dit album een feest voor iedereen die van een goede gepassioneerde violist houdt. Want het zit bij Limberger echt in zijn vioolspel, dat altijd gloedvol en gevoelig is. Gloedvol, jazzy en subtiel. Je moet hier ook echt even goed luisteren en je niet laten afschrikken door de traditionele buitenkant, want de diepgang en de concentratie van Limberger maken deze muziek bijzonder. Limberger maakt bij elk live optreden nieuwe fans, want indruk weet deze veelzijdige gitarist (en zanger, niet te vergeten) altijd te maken.
Van zijn tweede album kun je hier naar drie fragmenten luisteren, die vrij willekeurig uit het album geplukt zijn. We beginnen met de eerste 45 seconden uit het openingsnummer, dan een fragment uit de middelste compositie, en tenslotte de laatste 45 seconden van het slotnummer. Dan mis je weliswaar zijn zang, en je hoort ook niet hoe hij de spanning in een compositie van een klein kwartier weet vast te houden, maar je krijgt wel een indruk. Niet alleen voor gevorderde zigeunerjazzliefhebbers, maar zij zullen het extra kunnen waarderen.

  • Tcha Limberger’s Kalotaszeg Trio – a hajnali csillag ragyog (laments, csazrdas en szaporas uit de Transylvanische regio van Kalotaszeg) – Lejazzetal LJCD11

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.