Tcha Limberger komt uit een muzikale Belgische familie. Zijn vader was gitarist, zijn grootvader violist. Zelf begon hij op gitaar, omdat hij gegrepen was door de flamenco, maar hij schakelde over op banjo, klarinet, en uiteindelijk, toen hij de Hongaarse zigeunermuziek van violist Toki Horvath had gehoord, op viool. Daarvoor trok hij naar Hongarije, leerde Hongaars en had anderhalf jaar les bij Horvat Bela. En nu ligt er een cd van zijn Budapest Gypsy Orchestra.

Je kunt horen dat Limberger met passie de traditie induikt, maar zijn muzikale achtergrond verloochent zich niet, hoewel hij zijn best doet om de muziek waar hij zo gepassioneerd van is gaan houden, zo puur mogelijk te brengen. Toch kun je horen dat hij ook van jazz houdt, en van flamenco. Je kunt er niet meteen de vinger op leggen, maar Limberger maakt met zijn orkest muziek die doortrokken is van al zijn muzikale ervaringen.

Búra Termett Idö is zijn eerste soloalbum, live opgenomen met de beste zigeunermuzikanten uit Boedapest, en gepassioneerder heb je de traditionele zigeunermuziek van Hongarije nog niet gehoord. Hier wordt de traditie subtiel nieuw leven ingeblazen, want de eigen elementen zijn, hoewel zeker aanwezig, nog nauwelijks aan te wijzen. De passie en de virtuositeit zijn echter onmiskenbaar aanwezig. Tcha Limberger is een muzikant die zó geïnspireerd met de traditie speelt dat je gefascineerd zit te luisteren. Iemand om te blijven volgen ook.