Luca is een lekker stevig popbandje. Gewoon ouderwets lekker popmuziek maken ze, met lekkere koortjes, mooie tweede stemmen, lekkere gitaarpop. Ze spelen heel relaxed lekker meezingbare liedjes. Ze lijken goed, en met veel plezier, naar de popmuziek uit de late jaren zestig te hebben geluisterd, want die sfeer heeft hun muziek wel een beetje, maar tegelijk is het echt muziek van nu. Knusmuziek van de beste soort.

Nick Luca is de frontman van de band die zijn naam draagt. Luca zelf zingt niet alleen, maar bespeelt gitaren, keyboards en mondharmonica. Chris Giambelluca zingt ook en speelt bas, en Paul Ellis drumt. Op Sick Of Love vinden we bovendien wat gastspelers als Howe Gelb van Giant Sand, Tony Furtado, Jon Rauhouse, Chris Scruggs van BR549 en Joey Burns en John Convertino van Calexico. Als je die namen zo op een rijtje ziet staan verwacht je een Americanaplaat, maar toch is het qua sfeer meer een stevige popplaat.

Er wordt zeer ontspannen gespeeld, en doordat je achterover leunt en al snel mee zit te zingen zie je bijna over het hoofd hoe goed alles hier in elkaar steekt. Dat betekent in de praktijk dat dit album zo’n zeldzaam juweeltje is dat niet alleen meteen aanslaat, maar dat bovendien bij elke draaibeurt beter wordt. Een heerlijk plaatje.