Marijn heet de zangeres, Ma Rain haar band. Marijn Wijnands schreef zelf alle nummers voor Paper Wall, de band schreef muziek bij twee van die songs. De cd is vrijwel live opgenomen, en als je luistert is dat bijna onvoorstelbaar, want het klinkt perfect allemaal. Alhoewel. Perfect is niet helemaal het goede woord, want het zijn juist de ruwe randjes, de schurende gitaren en de spannende arrangementen die Paper Wall zo goed maken.

Marijn Wijnands heeft soms de neiging wat te mooi te gaan zingen, hoewel ze wel een prima jazzfrasering heeft, maar gelukkig zorgen de gitaren van Wouter Planteijdt voor het juiste tegenwicht, waardoor je toch steeds op het puntje van je stoel blijft zitten. Die gitaren springen er regelmatig echt uit, maar de andere bandleden zijn ook ijzersterk – bassist Peter Wassenaar, de lekker losse drummer Richard Heijerman en de inventieve toetsenist Nico Brandsen. We horen hier een band die kan swingen, die fantastisch op elkaar is ingespeeld en die soms ook grappig durft te zijn. Dat betekent dat je ontspannen en met veel plezier samen speelt.

Overigens is het nummer Blue River hier niet het nummer met dezelfde titel van Eric Andersen, en My Man is niet… Je hoort hier echt alleen eigen composities, en Ma Rain laat horen dat ze zowel met trage melancholie als met uptempo nummers uit de voeten kunnen. Blue River is overigens een schitterend nummer waarin heel mooi te horen is hoe goed deze band is. Het nummer heeft een mooie opbouw, met halverwege een orgel dat lekker vet voor het ruwe randje zorgt.

Ontspannen muziek die toch spannend is, arrangementen die steeds beter worden bij elke draaibeurt, muziek om verslaafd aan te raken. Balancerend tussen pop, jazz en rock. Mooi.

  • Ma Rain – Paper Wall – WP-6080-MW