we will adept

mindpark
- "we will adapt"

mindpark

 

Mindpark is een poprocktrio uit Eindhoven dat een ronduit verbluffend mooi groeiplaatje gemaakt heeft waar ik meteen de eerste keer al met open mond naar heb zitten luisteren, maar dat steeds maar beter en beter werd. Dit is echt wereldklasse op alle fronten, dames en heren. De liedjes zijn goed, dat wil zeggen dat er verrassende, intelligente teksten te horen zijn, verpakt in pakkende melodieën en verrassende wendingen binnen één liedje. Er wordt goed gezongen, zowel solo als meerstemmig, en er wordt werkelijk fantastisch gespeeld.

Luister bijvooorbeeld maar eens naar het fragment uit het begin van het nummer Out of the Maze, en hoor hoe je hier om te beginnen al door de ritmesectie subtiel op het verkeerde been wordt gezet. Luister naar dit fragment en luister er dan nog drie keer naar, om mij een plezier te doen, en je zult moeten toegeven dat alleen dit fragment van 45 seconden al beter en beter wordt als je er wat vaker naar luistert. En dat geldt voor dit hele album.

Mindpark maakte echt een sublieme, superieure wereldpopplaat die het dan ook verdient een wereldsucces te worden, al zal dat waarschijnlijk wat tijd kosten, want je moet als luisteraar wel bereid zijn wat aandacht en tijd aan deze muziek te besteden. En dat dit een absolute aanrader is, dat had je inmiddels al wel begrepen.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine