like the devil does...

miss quincy
-
like the devil does

miss quincy and the showdown

miss quincy

 

Miss Quincy is een Canadese singer/songwriter annex blueszangeres die op zijn zachtst gezegd zelfverzekerd overkomt. Haar teksten zijn soms zelfs ronduit provocerend te noemen - "jij denkt dat je gevaarlijk bent? Maak je borst maar nat kereltje, want ik ben minstens zo gevaarlijk". En een man die aan een relatie met haar denkt waarschuwt ze vast op voorhand voor wat ze hem gaat aandoen, want ze is een Hurricane, dus berg je maar.

Miss Quincy speelt akoestische en elektrische gitaar en mondharmonica en zingt, en op het podium staat de vrouwelijke ritmesectie The Showdown naast haar - Shari Rae op staande bas (en tweede stem) en Holly Magnus op drums (en ook tweede stem).

Op haar tweede album Like The Devil Does spelen er ook wat gasten (onder meer blazers) mee, waardoor je soms het gevoel hebt dat je in een nachtclub in de jaren dertig van de vorige eeuw terecht bent gekomen (luister naar het fraaie dubbelzinnige verleidingsliedje I want Some Sugar in my Bowl), maar vaker spelen de dames rauwe bluesrock, gelardeerd met jazz, roots, country en waar de dames verder zin in hebben. De mix die ze presenteren is in ieder geval onweerstaanbaar. Een verrukkelijke aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine