Muziek voor kinderen wordt in Amerika als een serieuze categorie beschouwd, waarin iemand als Dan Zanes topmuziek maakt die luisteraars van alle leeftijden enthousiast kan krijgen. Elizabeth Mitchell doet het een tikkeltje ingetogener, maar ze bereikt, doordat ze haar publiek serieus neemt, hetzelfde effect. Het is muziek voor kinderen, maar Mitchell gaat nergens op de hurken en er zitten zoveel dubbele bodems in de teksten dat volwassenen hier ook ongegeneerd van kunnen genieten.

Mitchell zingt een paar oude nummers als Little Liza Jane (hier prachtig driestemmig, met als begeleiding alleen wat los handgeklap), maar weet ook heel verrassend een paar nummers geschikt te maken voor een breder publiek. Bob Marley’s Three Little Birds blijkt dan ineens ook een prachtig kinderliedje te zijn, net als Velvet Undergrounds What Goes On. Zo zijn er meer verrassingen. Little Wing van Neil Young wordt mooi ingetogen gebracht, en Winter’s Come And Gone van Gillian Welch is ook hier prachtig. Twee liedjes van Woody Guthry (Who’s My Pretty Little Baby en Grassy Grass Grass) passen perfect in de reeks, en zijn ook nog eens erg leuk gearrangeerd.

De arrangementen zorgen er bovendien voor dat het een gevarieerde cd is geworden, waar zowel kinderen als volwassenen een goed humeur van krijgen. Een aanrader dus.