shuffle

mundy
- shuffle en strawberry blood

strawberry blood

 

Mundy is de artiestennaam van de Ierse singer/songwriter Edmond Enright. Eerlijk gezegd hadden we zijn vorige albums een beetje over het hoofd gezien of na oppervlakkige beluistering opzij gelegd, en gingen we pas overeind zitten bij Shuffle. Op dat album zingt hij zijn favoriete liedjes van zijn collega's van nu, en hij kiest verrassende, minder voor de hand liggende, maar zeer voortreffelijke liedjes van onder meer Gillian Welch en David Rawlings (het prachtige Rock of Ages), Warren Zevon (Reconsider Me), Juanita van Gram Parsons en Chris Hillman, John Prine's Angel from Montgomery, Paul Simon's Kathy's Song en nog veel meer prachtigs.

Maar het mooie is dat hij met elk liedje iets bijzonders doet waardoor hij het naar zijn hand zet. Tom Waits' Looks Like I'm Up Shit Creek Again krijgt een mierzoet arrangement, waardoor de tekst nog een tikkeltje absurder wordt bijvoorbeeld. En het was ook heerlijk om het lekker nonsensikale Dirty Old Egg Sucking Dog van Cowboy Jack Clement weer eens te horen. Heerlijk. Een feest van een album.

Toen we naar aanleiding van deze aangename verrassing Mundy's vorige album, Strawberry Blood, toch weer eens wat beter gingen beluisteren viel die zeker niet tegen, maar hij is, in vergelijking met Shuffle, bijna te gewoontjes. Niet slecht, zeker niet, maar de bewondering voor de liedjes van zijn collega's brengt duidelijk het beste in de performer Mundy naar boven. Je hoort hier eerst twee fragmenten van Shuffle, dan twee van Strawberry Blood, dan kun je zelf vergelijken.

  • Mundy - Shuffle - Camcor Recording CCR 21
  • Mundy - Strawberry Blood

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine