Chris heet voluit Chris Helsloot. Deze jonge zangeres kwam in contact met Bert Hermelink, een oude rot in het muziekvak, bekend als toetsenist en liedjesschrijver van Toontje Lager. Hermelink ging liedjes schrijven voor Chris, en dat mondde uit in een album dat je een intiem pop-album zou kunnen noemen.

Ik moet bekennen dat ik bij een eerste beluistering wat vreemd naar de teksten zat te luisteren – ik dacht dat deze meid wel licht gestoord of toch niet helemaal in orde moest zijn, maar toen ik begreep dat Hermelink de teksten en de muziek had geschreven moest ik dat oordeel in ieder geval bijstellen.  Maar of je een jonge meid dit soort teksten moet laten zingen? Ik weet het niet.

Afijn, het klinkt allemaal lekker, moet ik eerlijk zeggen, met regelmatig een heerlijk vet orgel, mooie arrangementen en bij vlagen mooie teksten. Met die teksten blijft het bij mij een beetje wringen, want ik vind dat het soms na een sterk begin wat te vaak ontaardt in slappe cliché’s – luister maar eens naar het fragment van “Genoeg” dat ik hieronder laat horen – maar ik heb wel vaker moeite met het Nederlandstalige repertoire, dus luister vooral zelf even.

Luister hier naar een paar fragmenten: