De Brabantse singer/songwriter Ad van Meurs is internationaal bekender onder de naam The Watchman, en de laatste jaren maakte hij furore met de unieke “Arabicana”-band NoBlues. Pas heel laat in zijn muzikale leven is hij Nederlandstalige liedjes gaan opnemen, maar hij lijkt nu wel helemnaal op stoom te zijn, want dit is al het tweede album in korte tijd dat uitkomt, dus hij heeft de smaak goed te pakken.

Gelukkig voor ons, want de combinatie van Van Meurs eigen vorm van Americana, zijn eigen unieke mix van folk, blues, country, bluegrass en rock met Nederlandse liedjes laat zien dat The Common Linnets dan wel in de internationale spotlight hebben gestaan, maar dat hier net zulke unieke en hoge kwaliteit wordt afgeleverd, ook met dank aan die prachtvolle tweede stem van Ankie Keultjes, levensgezellin, producer en vaste geluidstechnicus van de Watchman.

Van Meurs schreef de liedjes voor De Weg is een Vriend tijdens een zesweekse reis door de Verenigde Staten in de zomer van 2013. Het zijn melancholieke liedjes geworden, over liefde, kinderen, de liefde voor muziek, de kracht van muziek, over bijgeloof en over herinneringen. Mooie verhalen, melancholieke zang, fraaie arrangementen, gespeeld en gezongen met passie en overtuiging. Mooi mooi.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.