Elke maand komt er wel een verzamelaar van Putumayo uit, en elke keer weer is het verrassend wat ze bij dit unieke platenlabel voor elkaar weten te krijgen. Ook New Orleans Brass is weer een ijzersterke compilatie geworden. Er wordt meteen sterk en jazzy ingezet met het nummer Bourbon Street Parade van James & Troy Andrews dat een knipoog geeft naar de jazz van Louis Armstrong en tegelijk ale typische New Orleanselementen bij elkaar zet – het ritme dat precies na de beat zit (de second line), veel feestelijke toeteraars en aanstekelijke zang.

Verderop vinden we de Dirty Dozen Brass Band die de muziek van New Orleans op ongekend energieke wijze levend houden, samen met oudgediende Dr John. Ze spelen met volledige overgave een nummer dat een hit was voor de Rolling Stones, maar dat oorspronkelijk wel degelijk uit New Orleans komt, It’s All Over Now. Schitterend.
Putumayo is ook niet te benauwd voor de echte klassiekers, dus ook St James Infirmary komt hier langs, maar dan wel in de voortreffelijke stevige uitvoering vcan Bob French’s Original Tuxedo Jazz Band with Leon “Kid Chocolate” Brown. Ook bij I’ll Fly Away in de uitvoering van John Boutté kun je absoluut niet stil blijven zitten. En zo zit deze cd vol met oud en nieuw werk, allemaal met de heerlijke blazers uit New Orleans in een hoofdrol. Feestelijke muziek met een vleugje melancholie. Lekker, en ook voor de echte kenners een bijzonder leuke cd.

  • Putumayo Presents New Orleans Brass – PUT 270-2