Voor onze nieuwjaarswens voor 2020 gaan we even terug in de tijd, naar 1969, toen de Beach Boys hun album 20/20 uitbrachten, met daarop een verzameling restjes en hits, waaronder Bluebirds over the Mountains van een jaar eerder, een nummer dat in 2020 nog even actueel is als nu.

Bluebirds over the mountains,
Seagulls over the sea;
Bring my baby to me

Je zou het met een beetje goede wil als een pleidooi voor gezinshereniging kunnen zien, en de vogels, die zich van grenzen niets hoeven aan te trekken zijn natuurlijk van alle tijden, dus trek zelf maar je conclusies.

Hier een fragment uit Bluebirds over the Mountains, van het album 2020 uit 1969:

beach boys - bluebirds over the mountains     

We wensen jullie een grenzenloos en gelukkig 2020!

PS

20/20 was niet alleen het twintigste album van de Beach Boys (en hun vijftiende studio-album), maar 20/20 staat ook voor de perfecte oogmeting – als de uitslag van je oogmeting 20/20 was kon je alles op 20 voet afstand perfect lezen. Binnenin de klaphoes van de langspeelplaat zag je Brian Wilson dan ook met een bril in de hand en zo’n letterkaart waarmee je ogen gemeten werden. Het wrange was dat Wilson op het moment dat het album uitgebracht werd net in een psychiatrisch ziekenhuis was opgenomen omdat hij alles juist niet meer zo helder zag.