Ik ben altijd wat huiverig als een albumtitel iets teveel bijbelse verwijzingen heeft, zoals in dit geval de titel Moses en de vredesduif op het hoesje. Patrick Bloom maakte gelukkig een plaatje dat veel minder zwaar op de hand en veel minder religieus is dan je zou verwachten. Heaven on the Radio gaat bijvoorbeeld over mooie muziek, niet meer en niet minder, en Moses wordt in het titelnummer opgevoerd terwijl hij steentjes over het water keilt en met heimwee terugdenkt aan de andere kant en alles wat hij achterliet. Een liedje over heimwee en verlangen dus. En zo is er meer aan eenvoudige maar effectieve liefdesliedjes, plattelandsliedjes en andere kleine onderwerpen.

Bloom begint met Corner of the World waarin hij in een kleine minuut een winterdag in Iowa neerzet, alleen begeleid door zijn gitaar. Dat wordt meteen gevolgd door Million Miles Away, een rootsy folkpopnummer waarin meteen een paar van de beste muzikanten van Iowa te horen zijn, waaronder de verwante Bo Ramsey op elektrische gitaar, Nate Basinger op een lekker vet orgeltje, Amy Finders die een fraaie tweede stem neerzet en drummer James Robinson. Op een aantal nummers komen er wat andere accenten van banjo, viool, pedal steel of accordeon bij. Verfijnd, ontspannen, en zeer mooi.

De liedjes zijn allemaal van Bloom zelf en allemaal goed. En de arrangementen zijn bescheiden maar perfect, met een heerlijk vet orgel en lekker scherp gitaarspel die de zachte stem van Bloom mooi in evenwicht brengen. Daardoor wordt het niet alleen een warm plaatje met voldoende spanning, maar ook een mooi groeiplaatje. Een aanrader.