Seraina, Ondine, Julia, Sien en Astrid ontmoetten elkaar op de middelbare school en begonnen in 2007 een vrouwenquintet onder de naam Belcirque. In het begin waren ze vooral een theatrale straatact, met live muziek, buitenissige kostuums en veel humor. Ze hielden alle vijf van reizen, dus trokken ze door Europa in hun Ford Transit Camionette (een ode aan die wagen staat op La Grande Fête).

Swing-jazz en barbershop vormt een beetje de basis van hun muziek, maar ze voegen daar van alles aan toe wat ze onderweg tegenkomen. Kris kwam erbij als contrabassist en Marijke als leadgitarist, en zij brachten West-Afrikaanse grooves en Amerikaanse blues mee. Yves kwam er nog bij op percussie, en op dit nieuwe album krijgen de blazers een wat prominentere rol, maar Belcirque heeft een uniek eigen geluid dat vooral door de samenzang op een hoger plan getild wordt.

La Grande Fête is een heerlijk album om naar te luisteren, maar je krijgt vooral erg veel zin om deze band een keer live mee te maken. Heerlijke feel-good muziek van een band die het overduidelijk heerlijk vindt om samen muziek te maken. En dat werkt buitengewoon aanstekelijk.

Luister hier naar een paar fragmenten: