Buford Pope is een Zweed die opgroeide in een klein afgelegen rotdorpje op het Zweedse platteland. Zijn leven veranderde toen hij Dylan hoorde, Neil Young en The Band, en dat is allemaal in zijn muziek terug te horen. Weet je niet dat Pope een Zweed is en luister je onbevooroordeeld naar zijn nieuwe album Sticks in the Throat dan denk je ongetwijfeld dat je met een van de beste nieuwe Amerikaanse bands te maken hebt, want Buford Pope en zijn band zijn godsallemachtig goed. Laat dat eerst maar even gezegd zijn.

Zet Pope en zijn band maar gerust in het rijtje van Faces, The Band en zo verder en denk aan het beste van John Hiatt, Rod Stewart en Neil Young. En draai dan dit album op een goed hard volume en je geeft me na drie nummers al gelijk! Wat je ook kunt doen is even naar de website van Pope en consorten gaan en daar even kijken naar de videoclip van het nummer Brothers of Mine (dat staat niet op dit album, maar je kunt wel heel mooi zien hoe goed de band is!)

We schreven hier al eerder over zijn vorige album Matching Numbers, en hoopten eigenlijk dat hij dankzij die “geheimtip” nu wel wereldberoemd zou zijn, want wat ons betreft is dit een man die naast Springsteen kan staan. Sublieme rock die bovendien met de jaren beter wordt. We weten het, de man heeft zijn kop niet mee, maar hij is echt geweldig goed!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.