Een cellist en een drummer/percussionist, dat is een opmerkelijk duo om in een bar een dj te vervangen – maar het bleek te werken, want Bumcello is niet bepaald een doorsnee duo, en ze gebruiken hun instrumenten op een, om het zacht uit te drukken, ongebruikelijke manier, waardoor ze bijvoorbeeld in 2006 een wedstrijd wonnen in de categorie elektronische muziek zonder ook maar één enkel elektronisch instrument te gebruiken.

Bumcello bestaat twintig jaar en hun nieuwe album Monster Talk is al net zo onvoorspelbaar en onclassificeerbaar als anders. Avontuurlijke muziek die tegelijk heel erg vrolijk en onpretentieus klinkt – vooral bedoeld om mensen lekker op te laten dansen. Maar er valt aan deze muziek wel wat meer te beleven als je even wat beter luistert.

Vincent Segal en Cyril Atef hebben dit keer ook wat gasten uitgenodigd, onder meer een pianist en wat blazers, en dat maakt het allemaal nog net weer een slag leuker. Avontuurlijk, spannend, humoristisch, energiek, al met al een ontzettend leuk plaatje.

Luister hier naar een paar fragmenten:

bumcello - ra lontano     
bumcello - everyday     
bumcello - jazz infusion     
bumcello - monster talk