Lech Wierzynski’s vader groeide nog op in het communistische Polen en hij komt zelf ook nog uit Warschau, maar dat zou je toch echt niet denken als je hem hoort zingen als frontman van The California Honeydrops, de band waar hij ook verreweg de meeste liedjes en alle teksten voor schrijft. De band is al net zo’n heerlijk samengeraapt zootje als indertijd Sly en zijn Family Stone, en ze klinken regelmatig, op hun beste momenten, net zo lekker los en swingend als die funky popband.

Wierzynski zingt niet alleen, hij speelt ook trompet, gitaar en toetsen, en de California Honeydrops bestaan verder uit drummer Ben Malament, die het New Orleans- en West Afrikaanse drummen tot in zijn vezels beheerst, jazzsaxofonist Yanos “Johnny Bones” Lustig, die onder meer bij Eddy Palmieri en Steve Lucky and the Rhumba Bums speelde, en toetsenist Charlie Hickox. Drie van de vier zingen bovendien.

Op het album Like You Mean It! spelen en zingen nog behoorlijk wat gasten mee, en dat maakt het allemaal nog wat feestelijker en en op een prettige manier rommeliger, maar eigenlijk is het altijd lekker. De lol spat eraf, er wordt met passie gespeeld, er wordt met overgave geswingd, waardoor je niet lang stilzit, de liedjes zitten goed in elkaar, en je blijft ze bovendien neuriën.

Wat funk, wat soul, wat Rhythm & Blues, wat New Orleans, pop, rock en southern swamp en een heel klein beetje gospel, alles lekker door elkaar geroerd, en daar hun eigen aanstekelijke brouwsel van gemaakt – het leverde een heerlijk plaatje op1

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.