Het eerste album van Wyatt, de eerste band van Dennis Kolen, was meteen al van internationale klasse. We reisden een kleine twintig jaar geleden met een paar vrienden speciaal naar het Groninger dorp Meeden toen we hoorden dat ze daar in het buurthuis zouden optreden. Dat deden ze ook, voor een tamelijk onverschillig publiek van zo’n dertig mensen, maar wat waren ze goed! Het was me toen meteen al duidelijk dat Kolen een man was die je moest blijven volgen op zijn muzikale reis, en dat bleek ook te kloppen, want elk album dat hij maakt is goed, of hij nu een ingetogen singer/songwritersplaat maakt, een Americana-achtig album of een jazzy album samen met trompettist Eric Vloeimans.

In Our Lifetime is een vrij ingetogen album geworden, met liedjes die nog het meest doen denken aan de liedjes van jaren zestig- en zeventigmannen als Paul Simon, James Taylor of Jackson Browne. Maar het blijft toch ook altijd weer onmiskenbaar Dennis Kolen, de man met zijn eigen specifieke geluid en zijn eigen bijzondere kwaliteit. Soms heeft hij aan een gitaar al genoeg, meestal komt daar een summiere piano, accordeon, cello en een fraaie tweede stem bij, altijd perfect in dienst van het liedje.

En ook dit is weer een groeiplaatje, zo’n album dat beter wordt als je het vaker hoort. Dat komt door de melodieën, die zich subtiel in je hoofd nestelen, en door de geraffineerde arrangementen. In Our Lifetime kun je als cd aanschaffen, maar ook, en dat bevalt mij persoonlijk erg goed, als vinyl langspeelplaat, met een fraaie klaphoes. Een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten:

dennis kolen - run dry     
dennis kolen - cut the cable     
dennis kolen - borrowed time