Arlan Feiles heeft een naam die zich niet meteen in je geheugen nestelt – ik weet nieteens hoe je zijn achternaam uitspreekt, moet ik bekennen. Misschien is dat een van de redenen dat deze geweldige zanger, singer/songwriter en rocker nog zo onbekend is, want dit album, Weeds kill the Wild Flowers, is een potentiële klassieker in het rootsrockgenre waarin ook bijvoorbeeld The Band excelleerde. Americana waarin rock de hoofdrol speelt, waarin ruimte is voor een lekker vet orgel, voor soulvolle blazers, maar ook voor een country-lapsteel.

Daar komt bij dat Feiles uitstekende liedjes schrijft die hier magnifiek gearrangeerd werden en die voortreffelijk en uitermate gedreven worden uitgevoerd door The Broken Hearted, met een glansrol voor de schrijver van al die pareltjes en tevens de geweldige zanger, Arlan Feiles.

De naam viel niet op, het hoesje nodigt niet uit, maar schuif de cd in de cd-speler, zet het volume wat harder en je bent volledig om, meteen met het openingsnummer Top of the World al. En dan moeten de mooiste nummers nog komen. Luister naar de drie fragmenten en je weet meteen dat ik gelijk heb.

  • Arlan Feiles & The Broken Hearted – Weeds Kill the Wild Flowers – Not Pop Records – distr Hemifran

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

      top of the world

      viola

      weeds kill the wild flowers