Handmade Moments is een ongewoon duo dat oorspronkelijk uit Arkansas komt. Anna Moss en Joel Ludford zijn multi-instrumentalisten, maar hun muziek kenmerkt zich door een bedrieglijk soort simplisme, waar je toch soul, country, jazz en van alles en nog wat in terug kunt horen. Anna is bovendien een geweldige zangeres die elk liedje op een hoger plan weet te tillen.

Luister bijvoorbeeld maar eens naar The Tide is High op hun laatste album Number Ones, dat je niet alleen met gemak de versie van Blondie doet vergeten, maar dat wat mij betreft meteen ook in aanmerking komt als toekomstige nummer 1 in de Top 2000 aller tijden.  En dat is niet het enige sterke staaltje dat op dit album te vinden is – wat dacht je van hun versie van James Brown’s I Got You (I Feel Good)? Het wordt een compleet ander nummer, op het eerste gehoor, maar het is minstens zo goed als de versie van James Brown. Het vergt lef om zoiets te doen en dat het zo geweldig goed uitpakt, daar word ik bijzonder vrolijk van, moet ik zeggen.

Het album Number Ones staat vol met allemaal hoogtepuntjes – muziek waarbij je vanzelf mee gaat zingen, en muziek waar je gewoon vrolijk van wordt. Kijk vooral ook eens naar de videoclips die ze bij hun liedjes maakten, want die zijn heel erg leuk, om te beginnen die voor The Tide is High. 

Maar bij Phone Down hoort ook een hilarisch filmpje dat je vooral helemaal af moet kijken.

Luister hier naar een paar fragmenten: