Justin Adams heeft als gitarist een grote affiniteit met de desert blues – hij produceerde bijvoorbeeld het eerste album van Tinariwen – en dat kun je horen in zijn gitaarspel. Je zou hem verder kunnen kennen omdat hij in de band van Robert Plant speelt. .Adams ontmoette violist, zanger en percussionist Mauro Durante toen ze samen speelden in het Taranta Project van Ludovico Einaudi in 2015.

Het klikte enorm tussen die twee, en het betekende het begin van een hecht vriendschap. En dat leidde tot dit album, Still Moving, waarin de taranta muziek van het zuiden van Italië samenkomt met desert blues en rock. Het album werd in één sessie opgenomen, in 2020 in een periode tussen twee lockdowns in, alleen Adams en Durante.

Het begint met de rauwe bluesrock van Dark Road Down, dat verrassend genoeg gevolgd wordt door het Italiaanse traditionele liedje Amara Terra Mia, dat zo gearrangeerd is dat het er perfect achteraan past. Alles klopt hier – de rauwe randjes van de desert blues die de taranta op een hoger plan tillen, en die een country traditional als Little Moses van de Carters ineens tot een kippenvelliedje maken. Zelfs een instrumental als Djinn Pulse past hier perfect tussen. Een gouden duo, met een subliem album, waarin de ruwe randjes alles perfect maken, hoe tegenstrijdig dat ook mag klinken.

Luister hier naar een paar fragmenten:

Dark Road Down     
Amara Terra Mia     
Still Moving     
Djinn Pulse