Mara Levine is een zangeres die liedjes van anderen op een bijzondere manier tot leven kan wekken en anders kan laten klinken. Op sommige momenten pakt dat erg goed uit, zoals bij Si Kahn’s When I Sing With You, dat hij speciaal voor haar schreef, en dat van haar dan ook een prachtig mooie uitvoering krijgt.

Helaas staan er ook een paar missers op dit zlbum, al zijn die gelukkig ver in de minderheid, maar Nancy Cassidy’s Hallelujah had voor mij weggelaten mogen worden, net als de ongeïnspireerde en ronduit suffe uitvoering van Summertime. Beide nummers misstaan op dit verder fantastische album.

Luister bijvoorbeeld eens naar The Dutchman, al was het alleen al om Amerikanen “Zuiderzee” te horen zingen, of naar het heerlijke Blackberry Time, dat gaat over het genieten van de kleine dingen in het leven. Er staan nog veel meer juweeltjes op dit album, dat bijna een uur duurt. Mooie arrangementen, zowel instrumentaal als vocaal, met prachtige harmonyzang, en veel subtiele details die pas bij herhaald luisteren opvallen. Mooi album.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.