Minke Adema is een Friese zangeres die al een aantal jaren meedraait als rockzangeres. Ze bracht met bands al eerder albums uit, maar dit is haar eerste album samen met gitarist Eelco Engelsma. De nummers op Sorry! zijn samen met Engelsma gecomponeerd en opgenomen. Geen stevige rock dit keer, maar alles draait om twaalf ijzersterke liedjes, die allemaal machtig mooi gezongen worden en vooral schitterend gearrangeerd.

Voor een Maastrichtse Groninger als ik was het nieteens zo moeilijk om het Fries van dit voortreffelijke duo te volgen, want de humor komt in alle talen snel over, en dankzij de arrangementen word je al snel op het goede spoor gezet. Er zijn expliciete seksuele teksten te vinden, er wordt op een mooie manier de spot gedreven met de vijftiger Jan die “dichtslibt”, er zijn melancholieke liedjes, stevige liedjes, grappige liedjes, gewoon mooie liedjes, en vooral: alles is hier goed!

Sorry! is een album dat ook buiten Friesland gedraaid moet worden wat mij betreft, want dit is gewoonweg een internationale topper, een subliem juweeltje. Een klein meesterwerkje! Luister naar de fragmenten en laat je overtuigen!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.