Alleen al door het hoesje word je op het verkeerde been gezet, want is Point d’Issue nu de naam van de band of de titel van het album? De band, die bestaat uit drie Franstalige Belgen, heeft echter de opmerkelijke dubbele naam Tout est joli / All is pretty en om het allemaal nog verwarrender te maken worden de nummers in het Engels gezongen.

Maar als je dat gewoon even vergeet, en je stopt de cd in de speler en gaat luisteren, dan moet je als luisteraar toch ook nog even je best doen, want dit trio maakt stugge, weerbarstige, intelligente rock die echt veroverd moet worden. Dit is geen muziek die meteen toegankelijk is en door iedereen wordt meegefloten, en anders dan de bandnaam doet vermoeden is de muziek vaak ook donker en melancholiek.

Zanger en toetsenist (op de Fender Rhodes) Thierry Devillers schreef alle nummers, terwijl gitarist en banjospeler Benoit Eil en drummer/percussionist Michel Debrulle voor de arrangementen tekenden. Samen zorgen ze voor een album dat spannend is van begin tot eind, en dat zo fraai in elkaar steekt dat je er eindeloos naar kunt blijven luisteren, als je eenmaal over de eerste drempel heen bent gestapt.

Gasten Marc Frankinet (trompet, onder meer op het prachtige Dec, 7, 1938) en Adrien Lambinet (trombone en tuba op Death in Disneyland – aan zo’n titel kun je al zien dat niet alles “joli” is bij deze heren;) voegen echt iets toe, maar het is vooral het doorwrochte, onvoorspelbare en intelligente spel van Tout est joli / All is pretty waar je na een aantal draaibeurten echt verslaafd aan kunt raken. Een absolute aanrader!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.