Sean O’Brien begon in allerlei garagebands aan de westkust van de Verenigde Staten, maar hij maakt nu al een paar jaar samen met zijn voortreffelijke band His Dirty Hands lekker stevige pop/rock die alle kanten op kan waaieren. Bij zijn eerdere album Risk Profile constateerde ik al dat hij zijn gitaarrock wist te verrijken met jazzy elementen en elektronica, en dat is hier, op My Colors Dark, alleen maar sterker geworden.

Hij start hier met een twee minuten durend stukje gitaarrock, Master of the Slow Burn, met een lekkere riff, en wat subtiele dingetjes die er voor zorgen dat het nummer blijft hangen. Verderop worden we getrakteerd op nummers waarin de piano de hoofdrol speelt of zelfs, in Down The Stairs, een orgel en een pedal steel samen plus een heerlijke tweede stem van Laura Benitez, maar bij Three Snakes Caught komt er weer een onvervalste gitaarrocker langs, een echte adrenalinekicker. En dat is af en toe echt lekker.

Alle sterke liedjes zijn van O’Brien, al schreef Doyle Dean mee aan Three Snakes Caught, (en speelt hij daar ook een fraaie gitaarsolo). Americanarock, misschien is dat wel de goede term voor deze energieke muziek met de subtiele arrangementen. Schitterend plaatje! Als je de lp aanschaft kun je hem ook nog eens downloaden, en dan krijg je er nog twee bonustracks bij.

Luister hier naar een paar fragmenten:

sean o'brien - master of the slow burn     
sean o'brien - down the stairs     
sean o'brien - three snakes caught (good eye finnegan)