Wouter Planteijdt is de frontman van Sjako!, een Nederlandse rockband waarin hij zingt en snoeihard gitaar speelt. Daarnaast is hij ook actief als producer en gitarist bij onder meer Paul de Munnik en Ricky Koole, en maakt hij voor zijn eigen lol af en toe een soloplaat, zoals dit Bullhorn.

Bullhorn is een lichtelijk misleidende titel, want je zou wellicht harde, rauwe muziek verwachten, terwijl je hier een trio aan het werk hoort dat ontspannen maar toch scherp op elkaar ingespeeld vijftien van Planteijd’s eigen composities speelt. Planteijd zelf is een voortreffelijke, veelzijdige gitarist, Gerco Aerts is een fantastische contrabassist en Mischa Porte een sublieme, soepele en subtiele drummer die bovendien een mooie tweede stem neerzet.

De nummers zijn geraffineerder gearrangeerd dan je op het eerste gehoor zou denken, luister maar eens naar het merkwaardige ritme in de opener Everybody’s Angry of de heerlijke contrabasloopjes in Catherine Oh Catherine. Dit is een mooi groeiplaatje dat bij elke draaibeurt net weer even een beetje beter wordt. Mooi mooi.

Luister hier naar een paar fragmenten:

wouter planteijdt - everybody's angry     
wouter planteijdt - bullhorn     
wouter planteijdt - slow dance