Als je een keer verrast wil worden op het gebied van wereldmuziek moet je de compilaties van het label Putumayo in de gaten houden, want elke maand brengen ze twee cd’s uit die een mooi uitgebalanceerd beeld geven van telkens een ander stukje wereldmuziek. Er kwamen weer twee van die, schitterend uitgegeven, albums uit. Eentje voor volwassen muziekliefhebbers en een voor kids, maar die is eigenlijk ook geschikt voor alle leeftijden.

Latin Reggae

Reggae uit Spanje en Latijns Amerika, aangevuld met nog wat bands uit Noord Amerika. Een compilatie die laat horen dat reggae niet alleen door popbands als de Police is opgepakt, maar dat de typische reggaeritmes in een veel bredere muzikale wereld zijn geland. En het klinkt allemaal fantastisch en vanzelfsprekend, swingend en dansbaar. Een kleine muzikale wereldreis met de reggae als uitgangspunt. Verrassend en erg leuk.

Hawaiian Playground

De kinder-cd’s van Putumayo zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders, omdat er altijd een ruime selectie van kindermuziek op te vinden is waar je als ouder niet na twee keer gillend bij wegloopt. Bovendien is ook deze aflevering weer gewoon geschikt voor iedereen die gewoon eens met de muziek van Hawaii wil kennismaken. Kwaliteit staat als altijd voorop, en dat betekent dat je hier zeker niet alleen de cliché-Hawaiians hoort, maar ook fraai gearrangeerde, subtiele liedjes die alleen maar leuker worden na tien keer draaien.

  • Putumayo Kids Presents Hawaiian Playground – Putumayo PUT 274-2
  • Putumayo Presents Latin Reggae – Putumayo PUT 273-2