John Renbourn zou je kunnen classificeren als een Engelse folkgitarist en Stefan Grossman als een Amerikaanse bluesgitarist, maar dan zou je ze allebei onrecht doen. Want Renbourn, die bekend werd van de band Pentangle en een reeks schitterende solo-albums, speelde ook middeleeuwse en vroeg-klassieke gitaarmuziek, traditionele muziek, blues, regionale folk en hedendaagse jazz, terwijl Grossman klassieke en hedendaagse ragtime speelde, delta blues, boogie en Amerikaanse folk.

De twee vonden elkaar duidelijk in hun liefde voor de klassieke akoestische gitaar, en op dit live dubbelalbum kun je horen en zien (want er is ook een concert-dvd toegevoegd) hoe goed dat uitpakte. De twee zitten bijna glunderend te spelen, en dat plezier straalt ook op de luisteraar af. Bovendien zijn ze niet alleen allebei virtuoze gitaristen, ze hebben ook nog een bijzonder gevoel voor timing (luister naar de manier waarop Grossman Cocaine Blues zingt) en gevoel voor humor (luister naar hun idiote versie van Candy Man). De cd-opnames komen van een concert in Portlan Oregon in 1982 en een concert in Sydney Australië in 1983, maar deze tijdloze muziek blijft leuk.

Renbourn is de serieuzere muzikant van de twee, maar ook hij zit hier met zichtbaar plezier ontspannen maar buitengewoon scherp te spelen. Grossman is wat wilder en wat gekker, en de combinatie van die twee is onweerstaanbaar. Grossman is overigens de man achter het gitaarplatenlabel Vestapol, of Stefan Grossman’s Guitar Workshop, en hij bracht dit fraaie pakketje van twee cd’s en een dvd nu dan ook uit. Mooi.
We laten twee instrumentals horen en je hoort beide mannen een keer zingen.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.