De eerwaarde Gary Davis was een blueszanger en gitarist die vooral ook door andere gitaristen nog steeds hogelijk gewaardeerd wordt. Gitaristen als David Bromberg of Roy Book Binder kunnen smeuiïge anecdotes vertellen over de Rev en zijn manier van lesgeven. Want veel van dat soort gasten zagen hem spelen en zaten dan met open mond te kijken omdat ze niet doorhadden hoe hij dat geluid uit zijn gitaar kon krijgen. Les nemen was dan een mogelijkheid, want dan kon de Rev je wel wat geheimen van de gitaar leren kennen.

Als je Gary Davis eens zelf aan het werk wil zien is Rev Gary Davis – The Video Collection echt een aanrader, en als de man nog geleefd had zou hij ongetwijfeld zelf wel een keer een gitaarles op video hebben opgenomen. Nu doet Ernie Hawkins dat, en hij doet dat goed, niet alleen technisch, maar ook door verhalen te vertellen en door de tips en trucs rustig en duidelijk door te spelen. Ook voor nietgitaristen interessant, maar voor gitaristen verplichte kost, deze visuele gitaarlessen op dvd – Novelty Instrumentals of Rev. Gary Davis, taught by Ernie Hawkins.

Als je de gitaarstijl van Davis liever gewoon wil beluisteren, maar dan perfect opgenomen en zeer goed gespeeld, dan is de cd Revision van Eric Lugosch een absolute aanrader. Lugosch speelt zeker zo goed als de reverend zelve, en misschien zelfs nog een tikkeltje soepeler. Lugosch kan het allemaal – voluit en stevig, maar ook ingetogen en gevoelig. En bovendien speelt Lugosch niet klakkeloos Davis na, maar laat hij zich vooral door de reverend inspireren, en neemt de muziek nog net weer even een stapje verder. Daardoor bevat deze cd, ondanks het feit dat je alleen maar één man op de akoestische gitaar hoort spelen, meer dan voldoende variatie om van begin tot eind te boeien.