In hun beginperiode, voordat ze zelf begonnen met liedjes schrijven, pikten de Rolling Stones met grote regelmaat nummers van zwarte Amerikaanse artiesten. Het wrange voor de makers van het origineel was, dat de Stones vaak veel meer succes hadden met hun nummer. Dat was zeker zo bij Time is on my Side.

Het moet daarom voor Jagger en Richards toch een speciale kick hebben gegeven toen hun grote hit Satisfaction door hun held Otis Redding werd opgenomen. Redding kreeg het nummer door een van zijn muzikanten aangereikt en zong het zo van papier. Naar eigen zeggen had hij de versie van de Rolling Stones nog nooit gehoord, en eigenlijk vond hij het in eerste instantie maar een suf nummer. Dat zou heel goed kunnen kloppen, want zijn versie kwam nog geen drie maanden na die van de Stones uit. Het verklaart ook wat het zo’n echt Reddingnummer maakt. Dat komt niet alleen door de toegevoegde blazers, maar vooral door de urgente zang van Otis, die Mick Jagger met terugwerkende kracht als een slap, zeurderig Engels jochie doet klinken.
Ron Wood beweert overigens dat je bij de Stones later tijdens live concerten in Satisfaction steeds meer de interpretatie van Otis terughoort.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.