Jazz, folk, rock, funk, bluegrass, country, soul, je hoort het allemaal terug in de muziek van Alice Di Micele. Geweldige liedjes die fantastisch gearrangeerd zijn, en die bovendien subliem gezongen worden met een warme, donkere stem. Daar komt dan nog eens een band bij die alles uit de kast haalt, met onder meer de virtuoze dobrospeler Jeff Pevar, violist Daroll Anger, bassist Damian Erskine en drummer Reingardt Melz in de basisbezetting.

Daar komen dan nog wat gastmusici bij als Bill Payne van Little Feat, Vince Herman en Andy Thorn van Leftover Salmon en nog een heel rijtje gepassioneerde gasten. Let vooral ook op de organist, de trompettist, de… Nou ja, ik kan wel even doorgaan, want dit is een album dat ik met open mond heb zitten beluisteren, en waarbij de uitschieters bijna niet te tellen zijn. Het titelnummer Swim is een stomend jazzrocknummer waarin Di Micelle laat horen dat ze een perfect fraserende jazz-zangeres is, maar in andere nummers hoor je Americana die tegen de bluegrass aanschurkt, maar dan ook weer met die jazzy touch. Door de dobro en de pedal steel zit je soms ook dicht tegen de country aan, maar de muziek van Di Micele blijft overal een stevige bite houden.

De arrangementen zijn bovendien zo geraffineerd en zo goed dat je eindeloos naar dit album kunt blijven luisteren. Mooie liedjes ook, die goed in elkaar zitten. Een absolute aanrader, dit dertiende, in eigen beheer uitgebrachte album van Alice Di Micele.

Luister hier naar een paar fragmenten: