Bob Cheevers heeft meer naam gemaakt als liedjesschrijver dan als uitvoerder van zijn eigen liedjes, hoewel hij inmiddels een hele rij aan magnifieke albums op zijn naam heeft staan. Zijn liedjes zijn in de loop der tijd door heel wat grote namen opgenomen, zoals Johnny Cash en Waylon Jennings, terwijl hij zelf zijn bewondering voor Willie Nelson nooit onder stoelen of banken steekt. Ook op On Earth as in Austin komt Willie in verschillende liedjes weer even langs, en Cheever klinkt soms zelfs een beetje als Nelson, heeft hetzelfde warme timbre.

Cheevers schrijft vooral ijzersterke liedjes, die hij in dit geval per stuk opnam met het puikje van de muziekscene in Austin en omgeving, waardoor je in het prachtige Creaky Old Bones de heerlijke accordeon van Chip Dolan hoort, terwijl Dustin Welch de perfecte banjobegeleiding levert voor het schitterende Snake Oil Man. Ik ga hier niet iedereen opnoemen die meespeelt, maar je begrijpt dat elk nummer de optimale behandeling en het optimale arrangement krijgt waardoor het liedje volledig tot zijn recht komt. Americana zoals het bedoeld is.

Vijftien liedjes, waaronder geen zwak moment te bekennen is. Collega’s kennen Cheever wel, en waarderen hem zeer, nu het grote publiek nog. Een singer/songwriter die het ontdekken meer dan waard is!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.