Net zoals je soms een schrijver tegenkomt waar je alles van wilt lezen, zo kom je soms ook in de muziek iemand tegen waar je alles van wilt horen wat hij opgenomen heeft. Darrell Scott is zo iemand, en zelfs een album van bijna twintig jaar geleden blijkt dan een subliem meesterwerkje te zijn waarin Scott een fraaie staalkaart laat horen van wat hij in zijn mars heeft.

Dat begint meteen al met het openingsnummer Head South, dat een perfect western swing-arrangement heeft meegekregen – Aloha from Nashville allright! Banjo Clark klinkt in eerste instantie als het bekende Old Joe Clark, maar als je naar de tekst van Scott luistert krijgt het nummer hier wel even een scherper kantje. Er staat op dit album feitelijk geen enkel zwak nummer – You’ll never leave Harlan Alive, een liedje over het leven van de mijnwerkers in het oosten van Kentucky, is door velen gecovered, maar wordt door niemand zo indringend gezongen als door Scott zelf.

En dan is er nog het ultieme feel-good nummer It’s a Great Day to be Alive, of de heerlijke jazzy Ballad of Martha White, waarin Scott laat horen dat hij net zo goed een geweldige jazz-zanger had kunnen worden. Gevoel voor humor heeft hij ook altijd, dat blijkt in meerdere liedjes, zoals Spelling Bee Romance dat van de afkortingen aan elkaar hangt en in Title of the Song.

Een geweldig album, met sublieme arrangementen van magnifieke liedjes die door niemand beter gezongen worden dan door Darrell Scott zelf. Een all-time-classic!

Luister hier naar een paar fragmenten:

darrell scott - head south     
darrell scott - banjo clark     
darrell scott - it's a great day to be alive     
darrell scott - the ballad of martha white     
darrell scott - title of the song