Peter Gallway maakt samen met zijn partner Annie Gallup platen als het duo Hat Check Girl, maar de twee maken tegenwoordig ook de ene na de andere sublieme soloplaat. Gallway is op Hello Stranger op zijn best, en Annie Gallup zingt maar op één nummer mee.

Gallway zingt zelf de meeste backing vocals (net allemaal), nam het album zelf op, produceerde en mixte het in zijn eigen studio en schreef vrijwel alle nummers zelf (op één klassieker van Holland, Dozier en Holland na). Het fantastische gitaarspel dat je hoort is ook Peter Gallway, en de keyboards worden ook door hem bespeeld, het is dus een echt soloproject, waarin een stukje heimwee doorklinkt naar de jaren zestig, naar de doo-wop., naar de tijd van de beatpoets.

De arrangementen zijn magnifiek, scherp, to the point, licht jazzy, melancholiek, en Gallway, die niet echt een ijzersterke zanger is, weet zijn beperkingen fraai te omzeilen en doet het hier perfect. Eerlijk gezegd raakte ik na twee keer draaien al aardig verslingerd aan dit plaatje.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.