We hebben het hier al eerder over de multigetalenteerde Italiaanse Giulia Millanta gehad – haar album The Funambulist bijvoorbeeld, of nog iets langer geleden het prachtige Dropping Down. Ze zong altijd in het Italiaans, Frans en Engels, maar op haar nieuwe album Moonbeam Parade lijkt ze zich vooral te willen beperken tot het Engels, en eigenlijk pakt dat helemaal niet zo slecht uit.

Het album is opgenomen in Austin, geproduceerd door Millanta zelf, samen met George Reiff, en met een band met de beste musici van Austin – Charlie Sexton op gitaar, Gabriel Rhodes op gitaar en piano, Glenn Fukunaga op bas, David Pulkingham op gitaar, Howe Gelb op piano, Kimmie Rhodes als background zangeres enzovoorts.

De liedjes zijn, als altijd bij Millanta, goed, de arrangementen zijn mooi, tot en met het slotnummer dat alleen met pianobegeleiding gezongen wordt. Millanta zelf speelt overigens akoestische en elektrische gitaar en schreef alle liedjes alleen of samen met anderen, behalve R&R Suicide van Bowie, dat de enige cover is. Het album werd op haar eigen label Ugly Cat Music uitgebracht. Een aanrader.

Luister hier naar een paar fragmenten: