Jack Tempchin is de liedjesschrijver die iedereen die van popmuziek houdt wel kent, al is het misschien niet van naam, want hij heeft onder veel meer een paar van de beste nummers van de Eagles geschreven, als Peaceful Easy Feelin’, en nog wat andere nummers die door weer anderen bekend zijn geworden. Zelf is hij als uitvoerende artiest altijd wat in de schaduw gebleven, hoewel hij een plezierige stem heeft en hij zijn eigen liedjes voortrefelijk weet te brengen, ook nu hij al wat op leeftijd begint te komen. Halverwege 2015 kwam als opwarmertje de ep Room to Run uit met vier prachtige nummers, en na de zomer kwam er weer een volwaardig album, Learning to Dance, met het nummer Room to Run als bonustrack.

Tempchin speelt hier zelf piano en gitaar en zingt, Jerry Peterson speelt saxofoon op het titelnummer Learning to Dance en producer Joel Piper bespeelt alle andere muziekinstrumenten en zingt alle backing vocals, op die van Nothing With You na, die zingt Kim Richey.

Er valt eigenlijk niet zo heel veel te zeggen over dit album, behalve dat de liedjes, zoals altijd bij Tempchin, ijzersterk zijn. Goede teksten, pakkende melodieën die blijven hangen, potentiële hits, wat mij betreft, maar niet van de hinderlijke soort – intelligente, gevoelige liedjes, goed gebracht, van een singer/songwriter die zijn vak tot in de details verstaat. Een aanrader.

Luister hier naar een paar fragmenten: