Het lijkt altijd een beetje flauw om een paar musici op hun voornaam bij elkaar te zetten en ze dan samen te recenseren, maar deze Jeff, Jeff en Jeffrey bleken bij toeval alledrie liedjes over regen of water te hebben geschreven, en de sfeer van hun muziek ligt niet heel erg ver uit elkaar, dus hoewel ze ook wel erg van elkaar verschillen, samen in één recensie.

Jeffrey Halford & The Healers – Rainmaker

Jeffrey Halford is al een tijdlang een geheimtip, want collega’s zijn al lang enthousiast over de liedjes en de muziek van deze singer/songwriter. Zijn liedjes zijn altijd sterk, en met zijn band weet hij ze ook nog eens ijzersterk te brengen in een Americanastijl die country, rock, soul en blues door elkaar roert. Halford zingt goed, maar is ook een voortreffelijke, scherpe gitarist.Verhalende liedjes die variëren van smeulende ballads tot stevige rockers. Een schitterend album en een absolute aanrader.

Jeff Pevar – From The Core

River of Dreams is het enige liedje op Jeff Pevar’s soloalbum From The Core waarop gezongen wordt, maar de gastzanger is dan meteen ook niemand minder dan de voormalige leadzanger van de band Yes, Jon Anderson. Pevar is een multi-instrumentalist, die niet alleen op de gitaar, maar op heel veel andere snaarinstrumenten als studiomuzikant en in de band van grote artiesten al heeft laten zien wat hij waard is. Hij speelde onder meer met uiteenlopende artiesten als Wilson Pickett, James Taylor, Crosby, Stills & Nash en Joe Cocker. Zijn eerste soloplaat laat dan ook nog wat meer gasten horen die het op een hoger plan tillen, maar het zijn de composities van Pevar die het hem doen. Klasse.

Jeff Larson – Close Circle

Jeff Larson maakt westcoast-pop in de traditie van Jackson Browne, Eagles en James Taylor, en wordt daarbij ondersteund door onder meer bovengenoemde Jeff Pevar (!), twee leden van de Britse band America, de dochter van Timothy B Schmidt (Eagles-bassist en zanger) – dus dan weet je in welke hoek je het moet zoeken – meerstemmige, soms bijna te zoete liedjes, die altijd net aan de juiste kant van de goede smaak weten te blijven. En dat levert dan toch een mooi, uitgebalanceerd album met fraaie, mooi gearrangeerde liedjes op. En eerlijk is eerlijk, er staat geen zwak liedje op Close Circle.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.