Kenn Morr schreef alle liedjes, maar hij presenteert zich terecht als The Kenn Morr Band. Hij is weliswaar degene met de grootste inbreng als frontzanger en liedjesschrijver, maar jongens, wat een band heeft deze man hier om zich heen staan. Fantastisch. Niet alleen zijn dit virtuoze muzikanten, ze spelen vooral geweldig goed samen, en ook in de zangpartijen gebeuren er ongelofelijk mooie en verrassende dingen.

Multi-instrumentalist Tom Hagymasi speelt accordeon, mandoline, bouzouki, accordeon en nog meer, Bob Gaspar is een drummer en percussionist die op een heel arsenaal aan percussieinstrumenten losgaat en Dan Hocott speelt bas, terwijl Morr zelf gitaren (akoestisch, elektrisch, twaalfsnarig), piano, keyboard en mondharmonica speelt. Zijn zangstem is op zich niet echt geweldig of bijzonder, maar hij weet er wel optimaal gebruik van te maken, en door de bijzondere meerstemmige zang weet de band toch een volstrekt uniek geluid te creëren waar ik zeer aangenaam door verrast werd.

En het is, door de magnifieke arrangementen van de voortreffelijke liedjes, ook een ouderwets mooi groeiplaatje geworden, dat zo mooi ingenieus in elkaar steekt dat je er ook na een aantal draaibeurten nog nieuwe details in hoort. Verrassend goed.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.