We hebben een paar jaar jaar geleden al aandacht besteed aan Amy Speace, maar eerlijk gezegd was ik haar een beetje uit het oog verloren, want met How to Sleep in a Stormy Boat zijn we al weer drie albums verder…
Het is er allemaal zeker niet minder op geworden. Speace heeft als actrice ooit veel Shakespearie en aanverwante stukken gespeeld, en dat kun je in haar teksten terughoren – ze neemt duidelijk geen genoegen met loos gebabbel, het moet altijd wel ergens over gaan, en dan moet het liefst ook nog eens mooi geformuleerd worden.

En als die fraaie teksten dan allemaal ook nog eens in mooie liedjes worden gegoten die bovendien bijzonder aangename arrangementen meekrijgen, dan kan er niet veel meer mis gaan. Speace heeft bovendien ook nog eens een goede stem, en dan blijkt na één draaibeurt eigenlijk al dat ze een album gemaakt heeft waar je gemakkelijk verliefd op kunt worden, zo mooi. Gewoon een absolute aanrader, ergens tussen country, folk, pop en americana in – luister gewoon maar en je bent verkocht.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.