Suzy Dexter kenden we als bluesrocker van internationale klasse, zoals ze onder meer met het album Lost Track of Time bewees. Maar Suzy kreeg een ernstig auto-ongeluk – ze crashte met hoge snelheid met een appende tegenligger op een polderweg en moest lang revalideren.

En ineens ging ze Nederlandse teksten schrijven, die allemaal draaiden om de verwerking van dat ongeluk en hoe dat haar leven op de kop had gezet. Gitarist Sander van Herk kwam elke week even langs om te spelen en wat op te nemen en zo ontstond langzaamaan het album Alles veranderd.

Geen verschroeiende bluesrock dit keer, wel een album met liedjes die je naar de strot grijpen, met prachtige arrangementen, en zelfs een kinderkoor op het perfecte moment (“open je hart want als je lacht ben je mooier in de zon” – dan ben ik al helemaal weg).

Nee, geen zelfmedelijden, maar moed en kracht en optimisme. Tegelijk zat ik regelmatig met een brok in de keel naar dit album te luisteren, want je voelt mee, en het is daardoor een aangrijpend album geworden, met liedjes die onder de huid kruipen en die je niet meer loslaten. Om stil van te worden. Mooi.

Luister hier naar een paar fragmenten: